Obaveštenje ugostiteljima koji pružaju usluge smeštaja u nekategorizovanom ugostiteljskom objektu

Kategorija: Javni pozivi

OBAVEŠTENjE UGOSTITELjIMA KOJI PRUŽAJU UGOSTITELjSKE USLUGE SMEŠTAJA U NEKATEGORISANOM UGOSTITELjSKOM OBJEKTU

Zakonom o ugostiteljstvu i Pravilnikom kojim se uređuje sadržina i način vođenja evidencije objekata za smeštaj propisana je obaveza ugostitelja koji pruža usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu za smeštaj vrste hostel, prenoćište, konačište, motel, han, konak, etno kuća, salaš, vila, kampiralište, kamping odmorište, kamping stop i dr; u nekategorisanom ugostiteljskom objektu za smeštaj nautičkog turizma; u nekategorisanom objektu za smeštaj lovnog turizma vrste lovački dom, lovačka kuća i lovačka koliba, kao i fizička lica koja pružaju usluge smeštaja u objektima domaće radinosti (kuća, apartman i soba) i seoskom turističkom domaćinstvu.

  • da radi evidentiranja, podnesu prijavu jedinici lokalne samouprave na čijoj teritoriji se objekat nalazi.

Pozivaju se ugostitelji da u najkraćem mogućem roku ispune svoju zakonsku obavezu i da se evidentiraju kod jedinice lokalne samouprave. 

Od 1. oktobra 2020. godine, početkom primene Pravilnika kojim se uređuje oblast centralnog informacionog sistema (eTurista), ugostititelji će moći da prijavljuju domaće i strane turiste, isključivo preko centralnog informacionog sistema.

Nepostupanje po napred navedenom ugostitelji, saglasno Zakonu o ugostiteljstvu i Zakonu o strancima, čine prekršaj, o čemu će biti obaveštena turistička inspekcija i MUP – Služba za strance.

OPŠTINSKA UPRAVA KOSJERIĆ

Nazad
Javni konkurs za izbor direktora KJP „Elan“ Kosjerić
Napred
Javni konkurs za prijem pripravnika u Opštinsku upravu opštine Kosjerić
Izbornik