Sportski klubovi

Adresar sportskih društava i klubova:

Košarkaški klub Crnokosa

Olge Grbić 9,
31260 Kosjerić
Osoba za kontakt: Milovan Lučić, 031/782-550
Predsednik kluba: Novaica Pantović
Godina osnivanja: 1982
Najveći uspeh: Prva savezna liga – Prva iga Srbije – u sezoni 2010/2011.
KK Crnokosa je devetu sezonu za redom član Prve B lige Srbije, osim u sezoni 2010/2011, kada su bili članovi Prve A lige Srbije. Kosjerić

Ženski odbojkaški klub Crnokosa

Dragoslava Markovića 10a,
31260 Kosjerić
Osoba za kontakt: Željko Jevtović, 031/782-550
Predsednik kluba: Željko Jevtović
Godina osnivanja: 1968
Najveći uspeh: Prvaci Srbije u juniorskoj konkurenciji 1998 godine.

Muški odbojkaški klub Crnokosa

Karadjordjeva 7,
31260 Kosjerić
Osoba za kontakt: Marković Cvetko, 031/781-439,
e-mail mzkosjeric@nst.co.rs
Predsednik kluba: Todorović Vladan
Godina osnivanja: 1975
Najveći uspeh: Plasman u I Srpsku ligu, Osvajači regionalnog kupa u odbojci.

Fudbalski klub Sečica

Seča Reka
31262 Seča Reka
Osoba za kontakt: Milivoje Ilić, 031/887-735
Predsednik kluba: Milan Živković
Datum osnivanja kluba: 12.05.1956
Najveći uspeh: Dva puta pobednici kupa OFS Požega

Fudbalski klub Crnokosa

Kosjerić
Vojvode Mišića bb,
31260 Kosjerić
Osoba za kontakt: Jevtović Zoran, 063/886-45-29
Predsednik kluba: Zoran Antonijević, 063/813-91-15
Godina osnivanja: 1923
Najveći uspeh: Plasman u Srpsku ligu.

Stonoteniski klub Crnokosa

Radiše Petronijević bb,
31260 Kosjerić
Osoba za kontakt: Miletić Milija, 031/781-330
Predsednik kluba: Nikolić Milivoje-Macan
Godina osnivanja: 2000
Najveći uspeh: Srebrna medalja na MOSI igrama, član II lige jug.

Stono-teniserski klub „Crnokosa“ – Kosjerić Klub Crnokosa osnovan je 2.2.2001. godine jedan je od najmlađih klubova u gradu. Član je stonoteniskog saveza Srbije region Niš. Klub broji oko dvadeset članova razvrstanih u tri grupe Seniori, Juniori-kadeti i Rekreativci.

Seniori se takmiče u drugoj ligi jug već tri godine i jedan su od najuspesnijih klubova u Zlatiborskom okrugu. Juniorsko-kadetska ekipa je najbolja u reginu. Od ove godine će se takmičiti u okviru juniorsko kadetske lige regiona Nis grupa zapad. Stonoteniseri veoma uspesno već nekoliko godina predstavljaju svoj grad na MOSI igrama u veoma jakoj konkurenciji 24 grada sa tromedje Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BH.

Najveći uspeh je ostvaren na igrama u B.Basti gde je osvojena srebrna medalja to je bila prva osvojena medalja za 40.god. od kada Kosjerić učestvuje na igrama.Ipak stonoteniseri se najvise ponose osvajanjem prvog mesta republičke lige regiona Niš, u Paraćinu maja 2004.god kada je i ostvaren plasman u drugu ligu. Treninzi se održavaju u staroj osnovnoj školi u maloj sali tri puta sedmično.

Telefonski borojevi lica za kontakt: 031/783-580 (Miletić Milija) i 031/783-469 (Simić Radovan).

Stonoteniski klub nudi svim turistima koji dolaze u nas kraj besplatno korišćenje termina u sali gde i mi treniramo uz dogovor oko termina. Stonoteniseri svoje prvenstvene mečeve odigravaju u sportskoj hali.

Sportski Klub slepih i slabovidih „Iris“ – Kosjerić

Sportski Klub slepih i slabovidih „Iris” Kosjerić osnovan je 06.12.2001. godine sa sedištem u Karađorđevoj 68 u Kosjeriću. Glavni inicijator za osnivanje Kluba bio je Radovan Anđelić, koji je i bio prvi predsednik Kluba. Posle smrti Radovana Anđelića mesto predsednika pripalo je Todorović Đorđu.

Sportski Klub slepih i slabovih „Iris“ je treći osnovani klub slepih u Srbiji. Pre „Irisa“ jedino je osnovan SK „Luj Braj“ u Novom Sadu i SK „Napredak“ u Beogradu. Posle osnivanja SK „Iris“, Radovan Anđelić pomogao je da se osnuju i mnogi drugi klubovi takve vrste u Srbiji. Osnovani su sportski Klubovi u Zaječaru, Boru, Kragujevcu, Paraćinu, Loznici, Kikindi, Požarevcu.

Prioritet u sportu slepih pripada golbalu. Golbal je sport, koji igraju isključivo slepi i slabovidi. Golbal je jedinstvena igra, zvučnom loptom. Golbal lopta je veličine košarkaške lopte, debljine zidova oko 1 cm, težine 1260 gr. U lopti se nalaze zvončići, koji određuju pravac kretanja lopte.

Igra se na terenu odbojkaških razmera. Ekipu čine šest igrača i trener. U toku utakmice igraju tri igrača, centar i dva krila. Igrač od opreme treba da ima patike sa tanjim đonom, kostobrane, štucne, nadkolenice i nadlaktice. Najbitnije je da se svim igračima, koji igraju, zatvore oči tupferima i zaštitnim naočarima, tako da bi svi bili ravnopravni u igri.

Teren se obeležava koncem debljine 2mm i lepi se trakom preko konca, da bi pod nogama i rukama osetili linije terena, koji su bitni za igru. Golovi su širine celog terena, tj. 9 metara, a visine 1,30 metara. Utakmica traje 2 x 10 minuta. Napad traje 10 sekundi. U slučaju da napad traje duže, svira se penal, i u tom slučaju, igrač koji je napravio penal brani celu površinu gola.

Značajni rezultati koje je postigao S.K. „Iris“ na turnirima, koji nisu međunarodnog karaktera U Srbiji se održava niz turnira, koji nisu međunarodnog karaktera i velikog značaja za golbal u Srbiji. Ekipa shodno finansijskim mogućnostima, uglavnom učestvije na tim turnirima i zauzima visok rejting na istim. Turniri se održavaju u sledećim gradovima : Beograd (više puta u toku godine), Novi Sad, Bor, Kragujevac, Kikinda, Šabac, Požarevac. Od 2002.- 2006. godine, S.K. „Iris“ na pomenutim turnirima u većini slučajeva osvojio je II mesto.

Počev od 2007. godine, pa nadalje S.K. „Iris“ će jednom godišnje (mart mesec) organizovati međunarodni, memorijalni turnir u čast preminulog Radovana Anđelića, koji je bio osnivač i prvi predsednik S.K. „Iris“ Kosjerić.

Igrači S.K. „Iris“ Kosjerić

1. Đorđe Todorović ( predsednik )
2. Zoran Stefanović
3. Tihomir Bogdanović
4. Džavid Krujezi
5. Dalibor Dražić
6. Bandović Nebojiša
7. Srboljub Stajić
8. Milan Petrović
9. Mesud Kolčić

Izbornik