Izlaganje na javni uvid jedinstvenog biračkog spiska za područje opštine Kosjerić

Kategorija: Javni pozivi

REPUBLIKA SRBIJA
OPŠTINSKA UPRAVA OPŠTINE KOSJERIĆ
NAČELNIK OPŠTINSKE UPRAVE

Na osnovu člana 14. stav 1 Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Službeni glasnik RS“ broj 104/09 i 99/11) i tačke 9. i 10. Uputstva za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Službeni glasnik RS“ broj 15/12 i 88/18), Opštinska uprava opštine Kosjerić

IZLAŽE NA UVID JEDINSTVENI BIRAČKI SPISAK ZA PODRUČJE OPŠTINE KOSJERIĆ

Jedinstveni birački spisak za teritoriju opštine Kosjerić, izložen je u sedištu opštinske uprave opštine Kosjerić, ul. Olge Grbić br. 10, prizemlje, kancelarija broj 2.
Uvid u Jedinstveni birački spisak vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su upisani podaci tačni.
Zahtevi za promene u Jedinstvenom biračkom spisku građani sa prebivalištem na teritoriji opštine Kosjerić mogu podneti opštinskoj upravi u vremenu od 07:30 do 15:30 svakog radnog dana i u neradne dane od 10 do 14 časova, najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska 13.marta 2021.godine.
Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome imaju to pravo i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.
U postupku vršenja uvida u birački spisak lice ovlašćeno za ažuriranje biračkog spiska, lice za pružanje tehničke podrške opštinske uprave i ovlašćeno lice podnosioca izborne liste dužni su da postupaju u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti.
Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave https://upit.birackispisak.gov.rs/, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju.

NAČELNIK OPŠTINSKE UPRAVE
Danilo Pantić

Nazad
Konkurs za dodelu javnih priznanja i nagrada
Napred
Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Kosjerić u 2021. godini
Izbornik