Nemačka razvojna saradnja obezbedila zaštitnu opremu za ustanove socijalne zaštite u Kosjeriću

Kategorija: Aktuelnosti

Nemačka razvojna saradnja (GIZ) obezbedila je maske, rukavice, vizire, dezinfekciona sredstva i beskontaktne toplomere za ustanove socijalne zaštite u Kosjeriću, u cilju zaštite zaposlenih i korisnika usluga socijalne zaštite tokom ponovnog povećanja broja zaraženih od COVID-19.

Donacija se uručuje u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ i obuhvata 2,777 pari rukavica, 2,777 zaštitnih maski, 105 vizira, 99 litara dezinficijenata i 13 bezkontaktnih toplomera.

“Veoma je važno da zaposleni u socijalnoj zaštiti i jedinicama lokalne samouprave imaju odgovarajuću zaštitnu opremu kako bi podržali osetljive društvene grupe tokom epidemije. S obzirom da su osetljive društvene ujedno izložene i većem riziku zaraze virusom COVID-19, naš projekat nastavlja saradnju sa gradovima i opštinama, a podrška u vidu zaštitne opreme je jedan primer toga“, izjavio je Markus Majer, vođa projekta.

Podrška opštini Kosjerić deo je veće mere podrške GIZ-a koja obuhvata 18 gradova i opština. U periodu od 16. do 20. novembra 2020. godine biće uručeno ukupno 50.000 pari rukavica, 50.000 maski, 1.900 vizira, 1.800 litara dezinficijenata i 230 beskontaktnih toplomera.

Nazad
Saopštenje KJP „Elan“
Napred
GIZ uručio električne bicikle Kosjeriću
Izbornik