GIZ uručio električne bicikle Kosjeriću

Kategorija: Aktuelnosti

Nemačka razvojna saradnja (GIZ) obezbedila je električne bicikle za opštinu Kosjerić. Bicikli dolaze kao podrška zaposlenima u oblasti socijalne zaštite u vreme ponovnog povećanja broja zaraženih od virusa COVID-19. Namenjeni su negovateljicama koje pružaju pomoć u kući za starija lica, decu i osobe sa smetnjama u razvoju, a čija je podrška posebno značajna zbog ograničenog kretanja i zdravstvenih rizika kojima su oni izloženi.
Donaciju uručuje projekat nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ i obuhvata 2 električna bicikla, zajedno sa kacigama i sigurnosnim lancima. Električni bicikli rade na bateriju i mogu se voziti sa i bez elektro pogona, a bicikli za Kosjerić prilagođeni su vožnji u brdovitim predelima.
„Pomoć u kući za strarija lica je jedna od najčešće korišćenih usluga socijalne zaštite. Veoma nam je drago da ćemo donacijom električnih bicikala podržati zaposlene u socijalnoj zaštiti i time olakšati dolazak do korisnika, a imati i pozitivan efekat na zaštitu životne sredine. Činjenica da su bicikli proizvedeni u Srbiji je dodatni bonus jer time podržavamo i razvoj domaće zelene ekonomije”, rekao je Markus Majer, vođa projekta.
Podrška opštini Kosjerić deo je veće mere podrške GIZ-a koja obuhvata 16 gradova i opština. Do kraja 2020. godine biće uručeno 58 električnih bicikala – 26 prilagođenih brdskim predelima i 32 namenjena ravničarkom terenu.

Nazad
Nemačka razvojna saradnja obezbedila zaštitnu opremu za ustanove socijalne zaštite u Kosjeriću
Napred
Potpisan Protokol o saradnji sa Institutom za voćarstvo iz Čačka
Izbornik