Saopštenje o aktuelnoj situaciji sa virusom COVID-19 u Kosjeriću

Kategorija: Aktuelnosti

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Poštovani sugrađani,

Povodom aktuelne situacije sa merama koje kao lokalna samouprava sprovodimo u cilju prevencije epidemije COVID-19 na teritorije opštine Kosjerić, osećam potrebu da vas izvestim o najvažnijim merama.
U našoj opštini do sada nije registrovan ni jedan slučaj koronavirusa, a 57 lica se nalazi u samoizolaciji. Sve mere koje je donela Vlada Republike Srbije se uredno sprovode. Za sada nije evidentirano kršenje policijskog časa, kao ni kršenja mere samoizolacije.
Preko KJP „Elan“ vršena je dezinfekcija ulica i prostora oko Doma zdravlja, a čim vreme dozvoli, vršiće se ponovna dezinfekcija. Takođe, nabavljena su sredstva i oprema za dezinfekciju zgrada, a dezinfekcija će se vršiti kada dozvole vremenski uslovi.
Organizovana su svakodnevna dežurstva službenika opštine, javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Kosjerić. Dostupni su telefoni na koje građani mogu bliže informisati o koronavirusu, a sugrađani stariji od 65 godina prijaviti za dostavu lekova, namirnica i drugih potreba. Formiran je tim volontera koji svakodnevno radi dostavu lekova i namirnica sugrađanima starijim od 65 godina koji se prijave za ovu uslugu.
Centar za socijalni rad Kosjerić svakodnevno brine o potrebama svojih korisnika.
Organizovali smo nekoliko marketa koji će nedeljom, u periodu od 04,00 do 07,00 časova biti na raspolaganju našim sugrađanima starijim od 65 godina.
Ono što je neophodno u periodu koji nam predstoji, jeste da, kao i do sada, budemo disciplinovani i savesni građani i da poštujemo mere Vlade Republike Srbije kako bismo što pre pobedili ovaj opaki virus.

Predsednik opštine,
Žarko Đokić

Nazad
Uredba o primeni rokova u upravnim postupcima za vreme vanrednog stanja
Napred
Od 1. aprila mogućnost „Iskazivanja interesovanja za upis dece u osnovnu školu“ elektronskim putem
Izbornik