Podeljeno meliorativno đubrivo u okviru projekta „Uređenje poljoprivrednog zemljišta pod travnjacima na brdsko-planinskom području opštine Kosjerić“

Kategorija: Aktuelnosti

U okviru projekta „Uređenje poljoprivrednog zemljišta pod travnjacima na brdsko-planinskom području opštine Kosjerić“, koji realizuje Opština Kosjerić u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sprovedena je jedna od aktivnosti studijsko istraživačkog projekta kojim je obuhvaćeno oko 48 ha poljoprivrednog zemljišta kod 17 poljoprivrednih proizvođača sa teritorije opštine Kosjerić.

Studijskim istraživanjem koje sprovodi Institut za krmno bilje iz Kruševca, na bazi analiziranih uzoraka zemljišta i stočne hrane, poljoprivrednim proizvođačima danas je izvršena podela materijala za oglede na svojim parcelama u vidu meliorativnih đubriva tj. kreč i fosforna đubriva kao i semena krmnih vrsta i zajednica.
Projekat, je ukupne vrednosti 967.000,00 dinara bez PDV-a, odnosno 1.084.000,00 dinara sa PDV-om. Opština Kosjerić finansira sa 35,83 %, bez PDV-a, odnosno 346.476,10 dinara, kao i ukupni PDV na projekat u iznosu od 117.000,00 dinara, dok Ministarstvo finansira 64,17 % bez PDV-a, odnosno 620.523,90 dinara.

Nazad
Obaveštenje službe dečije zaštite opštine Kosjerić
Napred
Pčelari dobili podsticaje za nabavku opreme
Izbornik