OBAVEŠTENjE- VODA I DALjE NIJE ZA PIĆE

Kategorija: Aktuelnosti

KJP ,,ELAN“ KOSJERIĆ

JUN 9. 2023. GODINE

OBAVEŠTENjE- VODA I DALjE NIJE ZA PIĆE

Napori KJP ,,Elan“ danonoćni rad, pojačano ispiranje filtera, kombinacija vode sa raspoloživih vodozahvata i ispiranje delova vodovodne mreže, uz nezaobilaznu stabilizaciju vremenskih prilika i dotoka daleko čistije vode na postrojenje dali su očekivane rezultate. Rezervoari na postrojenju su puni, po nama potpuno čistiom vodom, i svi delovi grada su dobili vodu.

Ekipa Zavoda za Javno zdravlje 08. juna u 9 časova izvršila je uzorkovanje vode i prema dobijenim rezultatima voda na postrojenju i u mreži je potpuno hemijski ispravna. Prema dobijenom izveštaju ZZJZ mutnoća vode je u granicama  do 1 uz prisustvo rezidualnog hlora do 0,5 mg/l . To praktično znači da je voda potpuno hemijski ispravna. Potrebno je sačekati rezultate bakteriološke analize, koje očekujemo najkasnije do ponedeljka 12. juna i ukoliko rezultati pokažu ispravnost vode moramo uraditi još tri brza uzorkovanja vode u skladu sa zakonskom procedurom i tek tada, nakon dobijanja rešenja od nadležne Sanitarne inspekcije, možemo proglasiti da je voda za piće.

Do tada građanima ostaje na raspolaganju snabdevanje vodom za piće iz autocisterne prema ranije utvrđenom rasporedu i lokacijama sa dve izmene i to:

  • Od 11 do 11časova i 30minuta Vaoč na skveru i
  • Od 11i 30 do 12 časova Zadružni dom.

Sve ostale lokacije ostaju nepromenjene. Izvinjavamo se građanima sa područja Vaoča zbog učinjenog propusta. Naša namera je da većini građana koji koriste gradsku mrežu obezbedimo vodu za piće.

Molimo građane za razumevanje i strpljenje u očekivanju da se situacija sa vodosnabdevanjem konačno razreši u toku iduće nedelje.

Nazad
OBAVEŠTENjE – VODA I DALjE NIJE ZA PIĆE
Napred
OBAVEŠTENjE – VODA I DALjE NIJE ZA PIĆE
Izbornik