OBAVEŠTENjE – VODA I DALjE NIJE ZA PIĆE

Kategorija: Aktuelnosti

KJP ,,ELAN“ KOSJERIĆ

06.06.2023.GODINE

 

OBAVEŠTENjE- VODA I DALjE NIJE ZA PIĆE

Nakon obavljenog vanrednog uzorkovanja vode za piće dana 05.06.2023 godine i utvrđene povećane mutnoće vode za piće u pojedinim uzorcima, prouzrokovane kišnim padavinama i zadržavanjem taloga u gradskoj mreži, VODA I DALjE NIJE ZA PIĆE, sve do dobijanja rezultata bakteriološke analize koja traje 4-5 dana.

Obilne kišne padavine koje su juče u popodnevnim časovima pogodile posebno Dubnicu, Brajkoviće i Galoviće dovele su do poplava u Brajkovićima, ali i do zamućenja vode na izvorištu Despotovići koje je isključeno iz sistema snabdevanja postrojenja za pripremu vode, tako da je dotok vode sveden na minimum sa izvorišta Taorska vrela. Zbog toga je došlo do pada nivoa vode u rezervoarima i nestanka vode u višim delovima grada.

Ekipe KJP ,,Elan“, nakon učešća u otklanjanju posledica poplava u Brajkovićima, pristupile su osposobljavanju crpne stanice Despotovići i priključenju ovog izvorišta na sistem za vodosnabdevanje. Negde oko 03 časa ovaj posao je uspešno završen, tako da je obezbeđen značajniji dotok vode na postrojenje.

Sagledavajući celokupnu situaciju kao i neizvesnost stabilizacije vremenskih prilika, Štab za vanredne situacije opštine Kosjerić, na sednici održanoj dana 06.06.2023. godine doneo je Odluku o uvođenju vanredne situacije u gradu Kosjeriću i prigradskim naseljima u cilju stvaranja uslova za bezbedno i nesmetano vodosnabdevanje i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda.

U skladu sa zaključkom Opštinskog štaba za vanredne situacije broj: 87-4/2023 od 06.06.2023. godine za snabdevanje vodom za piće građanima će biti na raspolaganju autocisterna  prema utvrđenom rasporedu.

KJP ,,Elan“ će i u buduće preduzimati sve neophodne mere u cilju obezbeđenja redovnog vodosnabdevanja. Nadamo se da će se situacija što pre popraviti na obostrano zadovoljstvo i molimo građane za strpljenje i razumevanje.

Nazad
Odluka o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije opštine Kosjerić
Napred
OBAVEŠTENjE- VODA I DALjE NIJE ZA PIĆE
Izbornik