OBAVEŠTENjE – fabrika vode „Saint Johns“

Kategorija: Aktuelnosti

Imajući u vidu trenutnu situaciju vezanu za fabriku vode „Saint Johns“, kao i glasine koje se ovih dana pojavljuju u javnosti, dužnost nam je da građanima prenesemo tačne informacije vezane za dešavanja u fabrici vode „Saint Johns“ u Kosjeriću.

Zbog toga u nastavku prenosimo pismo gospodina Miše Jovanović, izvršnog direktora „Aquawell Group AG“ upućeno predsedniku Opštine Kosjerić, gospodinu Milijanu Stojanić:

„Poštovani gospodine Predsedniče,

Koristim ovu priliku kratko da Vam se javim u nadi da ćete da prihvatite moje pismo.

Hteo sam lično da Vam se zahvalim za saradnju koju je Opština Kosjerić pružila mojoj kompaniji Audiotel V d.o.o. u Galovićima bb, u Kosjeriću, i da ukažem moje poštovanje prema Vama kao Predsedniku Opštine.

Kao što znate fabrika vode „Saint Johns“ još nije počela sa radom, i verovatno Vi i mnogi drugi ljudi u Kosjeriću se pitate zašto. Zbog toga imam moralnu obavezu da Vam objasnim situaciju i zašto fabrika još ne radi. 

Prvi razlog zašto fabrika nije počela sa radom jeste obezbeđenje finasija koje traje duže od predviđenih rokova ali samo zato što se fabrika nalazi u Srbiji pa investitori imaju nepoverenje prema našoj državi i žele da provere sve po nekoliko puta vezano za investiciju pa zbog toga su finansijski rokovi probijeni.

Drugi razlog je što ja nisam fizički prisutan u Kosjeriću i svoje puno poverenje sam ukazao sada već bivšem generalnom direktoru Draganu Spasojeviću, a što se pokazalo kao velika greška jer je gospodin Spasojević izigrao moje poverenje i ja sam u jednom momentu bio izgubio kontrolu nad fabrikom. Zbog toga sam juče smenio gospodina Dragana Spasojevića sa mesta funkcije generalnog direktora i poslao sam novo obezbeđenje u fabriku.

„Aquawell Group AG“  će sada u što kraćem mogućem roku da se potrudi da sanira celokupnu situaciju i da pokrene fabriku i krene sa proizvodnjom.

Hoću još i da Vas obavestim da sam ja o svemu obavestio i ambasadora Švajcarske u Beogradu kao i ambasadorku Srbije u Švajcarskoj.

Ja sada nisam u prilici da dođem u Kosjerić zbog cele situacije ali dozvoliću sebi da Vas lično pozovem u petak 22. jula 2016, u vreme koje Vama odgovara.

U nadi da ćete razumeti sve i prihvatiti moj poziv srdačno Vas pozdravljam i želim svako dobro.

 

S poštovanjem,

Miša Jovanović 
Izvršni direktor Aquawell Group AG“
Nazad
Konkurs – javni radovi 2016
Napred
Radovi na državnom putu I B reda br. 21 – klizište „Zlatna dolina“
Izbornik