Mere na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja

Kategorija: Aktuelnosti

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja koju su na osnovu člana 200. stav 5. Ustava Republike Srbije („Službeni glasnik RS“, broj 98/2006) doneli Predsednik Republike Srbije, predsednik Narodne skupštine i predsednik Vlade Republike Srbije, Opštinski štab za vanredne situacije opštine Kosjerić na sednici održanoj 16.03.2020. godine, doneo je više N A R E D B I koje treba da doprinesu suzbijanju i gašenju epidemije CORVID-19 na teritorije opštine Kosjerić, i to:

  1. Svi ugostiteljski objekti (restorani, kafići, barovi i ostali ugostiteljski objekti) mogu raditi od 08,00 do 20,00 časova. Isto se odnosi i na objekte u kojima se priređuju zabavne igre i igre na sreću. U navedenim objektima tokom radnog vremena u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo najviše 50 (pedeset) lica.
  2. Prekida se rad svih školskih i predškolske ustanove.
  3. prekida se rad svih sportskih objekata na teritoriji opštine Kosjerić i održavanje sportskih, turističkih i kulturnih događaja i manifestacija, kao i rad sportskih teretana.
  4. Crveni krst će vršiti distribuciju lekova i ostalog na kućnu adresu starijih i bolesnih korisnika.
  5. Svi potrebni resursi javnih komunalnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Kosjerić stavljaju se na raspolaganje Štabu za vanredne situacije.
  6. Svim pravnim i fizičkim licima i preduzetnicima izdata je preporuka da omoguće rad od kuće teškim hroničnim bolesnicima i licima starijim od 60 godina.

Apeluje se na građane opštine Kosjerić da poštuju mere donete na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja.

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE
Broj: 87-4/2020
Datum: 16.03.2020. godine
K o s j e r i ć

KOMANDANT ŠTABA,
Žarko Đokić

Mere na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja Vlade Republike Srbije možete pogledati na sajtu Vlade OVDE.

Nazad
Informacije o CORVID-19
Napred
Dodatne mere na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja
Izbornik