Спортски клубови

Адресар спортских друштава и клубова:

Кошаркашки клуб Црнокоса

Олге Грбић 9,
31260 Косјерић
Особа за контакт: Милован Лучић, 031/782-550
Председник клуба: Новаица Пантовић
Година оснивања: 1982
Највећи успех: Прва савезна лига – Прва ига Србије – у сезони 2010/2011.
КК Црнокоса је девету сезону за редом члан Прве Б лиге Србије, осим у сезони 2010/2011, када су били чланови Прве А лиге Србије. Косјерић

Женски одбојкашки клуб Црнокоса

Драгослава Марковића 10а,
31260 Косјерић
Особа за контакт: Жељко Јевтовић, 031/782-550
Председник клуба: Жељко Јевтовић
Година оснивања: 1968
Највећи успех: Прваци Србије у јуниорској конкуренцији 1998 године.

Мушки одбојкашки клуб Црнокоса

Карадјордјева 7,
31260 Косјерић
Особа за контакт: Марковић Цветко, 031/781-439,
е-маил мзкосјериц@нст.цо.рс
Председник клуба: Тодоровић Владан
Година оснивања: 1975
Највећи успех: Пласман у И Српску лигу, Освајачи регионалног купа у одбојци.

Фудбалски клуб Сечица

Сеча Река
31262 Сеча Река
Особа за контакт: Миливоје Илић, 031/887-735
Председник клуба: Милан Живковић
Датум оснивања клуба: 12.05.1956
Највећи успех: Два пута победници купа ОФС Пожега

Фудбалски клуб Црнокоса

Косјерић
Војводе Мишића бб,
31260 Косјерић
Особа за контакт: Јевтовић Зоран, 063/886-45-29
Председник клуба: Зоран Антонијевић, 063/813-91-15
Година оснивања: 1923
Највећи успех: Пласман у Српску лигу.

Стонотениски клуб Црнокоса

Радише Петронијевић бб,
31260 Косјерић
Особа за контакт: Милетић Милија, 031/781-330
Председник клуба: Николић Миливоје-Мацан
Година оснивања: 2000
Највећи успех: Сребрна медаља на МОСИ играма, члан ИИ лиге југ.

Стоно-тенисерски клуб „Црнокоса“ – Косјерић Клуб Црнокоса основан је 2.2.2001. године један је од најмлађих клубова у граду. Члан је стонотениског савеза Србије регион Ниш. Клуб броји око двадесет чланова разврстаних у три групе Сениори, Јуниори-кадети и Рекреативци.

Сениори се такмиче у другој лиги југ већ три године и један су од најуспеснијих клубова у Златиборском округу. Јуниорско-кадетска екипа је најбоља у регину. Од ове године ће се такмичити у оквиру јуниорско кадетске лиге региона Нис група запад. Стонотенисери веома успесно већ неколико година представљају свој град на МОСИ играма у веома јакој конкуренцији 24 града са тромедје Србије, Црне Горе, Републике Српске и Федерације БХ.

Највећи успех је остварен на играма у Б.Басти где је освојена сребрна медаља то је била прва освојена медаља за 40.год. од када Косјерић учествује на играма.Ипак стонотенисери се највисе поносе освајањем првог места републичке лиге региона Ниш, у Параћину маја 2004.год када је и остварен пласман у другу лигу. Тренинзи се одржавају у старој основној школи у малој сали три пута седмично.

Телефонски боројеви лица за контакт: 031/783-580 (Милетић Милија) и 031/783-469 (Симић Радован).

Стонотениски клуб нуди свим туристима који долазе у нас крај бесплатно коришћење термина у сали где и ми тренирамо уз договор око термина. Стонотенисери своје првенствене мечеве одигравају у спортској хали.

Спортски Клуб слепих и слабовидих „Ирис“ – Косјерић

Спортски Клуб слепих и слабовидих „Ирис” Косјерић основан је 06.12.2001. године са седиштем у Карађорђевој 68 у Косјерићу. Главни иницијатор за оснивање Клуба био је Радован Анђелић, који је и био први председник Клуба. После смрти Радована Анђелића место председника припало је Тодоровић Ђорђу.

Спортски Клуб слепих и слабових „Ирис“ је трећи основани клуб слепих у Србији. Пре „Ириса“ једино је основан СК „Луј Брај“ у Новом Саду и СК „Напредак“ у Београду. После оснивања СК „Ирис“, Радован Анђелић помогао је да се оснују и многи други клубови такве врсте у Србији. Основани су спортски Клубови у Зајечару, Бору, Крагујевцу, Параћину, Лозници, Кикинди, Пожаревцу.

Приоритет у спорту слепих припада голбалу. Голбал је спорт, који играју искључиво слепи и слабовиди. Голбал је јединствена игра, звучном лоптом. Голбал лопта је величине кошаркашке лопте, дебљине зидова око 1 цм, тежине 1260 гр. У лопти се налазе звончићи, који одређују правац кретања лопте.

Игра се на терену одбојкашких размера. Екипу чине шест играча и тренер. У току утакмице играју три играча, центар и два крила. Играч од опреме треба да има патике са тањим ђоном, костобране, штуцне, надколенице и надлактице. Најбитније је да се свим играчима, који играју, затворе очи тупферима и заштитним наочарима, тако да би сви били равноправни у игри.

Терен се обележава концем дебљине 2мм и лепи се траком преко конца, да би под ногама и рукама осетили линије терена, који су битни за игру. Голови су ширине целог терена, тј. 9 метара, а висине 1,30 метара. Утакмица траје 2 x 10 минута. Напад траје 10 секунди. У случају да напад траје дуже, свира се пенал, и у том случају, играч који је направио пенал брани целу површину гола.

Значајни резултати које је постигао С.К. „Ирис“ на турнирима, који нису међународног карактера У Србији се одржава низ турнира, који нису међународног карактера и великог значаја за голбал у Србији. Екипа сходно финансијским могућностима, углавном учествије на тим турнирима и заузима висок рејтинг на истим. Турнири се одржавају у следећим градовима : Београд (више пута у току године), Нови Сад, Бор, Крагујевац, Кикинда, Шабац, Пожаревац. Од 2002.- 2006. године, С.К. „Ирис“ на поменутим турнирима у већини случајева освојио је ИИ место.

Почев од 2007. године, па надаље С.К. „Ирис“ ће једном годишње (март месец) организовати међународни, меморијални турнир у част преминулог Радована Анђелића, који је био оснивач и први председник С.К. „Ирис“ Косјерић.

Играчи С.К. „Ирис“ Косјерић

1. Ђорђе Тодоровић ( председник )
2. Зоран Стефановић
3. Тихомир Богдановић
4. Џавид Крујези
5. Далибор Дражић
6. Бандовић Небојиша
7. Србољуб Стајић
8. Милан Петровић
9. Месуд Колчић

Изборник