Art kamp

Početkom avgusta 2002. godine 28 ljudi iz 11 različitih zemalja došlo je u grad Kosjerić na jugozapadu Srbije. Došli su iz Makedonije, Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Španije, Italije, Japana, Finske, Belgije, Danske i Jugoslavije. Svi oni bili su ugošćeni u lokalnim porodicama i 12 dana su bili uključeni u program koji uključuje muziku, poeziju i vizuelnu umetnost, kao i mnoge dodatne aktivnosti.

Ideja o umetničkom kampu Kosjerić potekla je iz Kluba prijateljstva sa sedištem u Centru za antiratnu akciju u Beogradu. Saradnja je uspostavljena između Mladih istraživača Srbije iz Beograda, koji upravljaju prijemom učesnika i lokalne zajednice u gradu Kosjerić koja obezbeđuje opremu, smeštaj i sadržaje. Smeštaj je obezbeđen u privatnim kućama lokalnih porodica sa obrocima u nekim od lokalnih restorana.

Glavni koncept Art kampa je omogućiti mladim ljudima da se sastaju preko granica i razmene svoja interesovanja i veštine.
Kamp je namerno postavljen izvan grada Beograda kako bi manja lokalna zajednica imala koristi od međunarodnih doprinosa, ali i da bi dala priliku međunarodnim učesnicima da istraže kapacitete srpskog užeg grada i okolnih prirodnih lepota.

Kosjerić se nalazi u zapadnom delu Srbije, 146 km jugozapadno od Beograda. Grad se nalazi blizu bosanske granice sa rekom Drinom na zapadu i srpskom regijom Šumadijom na istoku. Severno od grada su reka Kolubara i planinski centar Divčibare. Prema jugu Kosjerić je vrlo dobro povezan sa gradom Užicom, regionalnim centrom na glavnoj železničkoj pruzi za Crnu Goru.

Kosjerić je veoma poznato turističko mesto sa očuvanom prirodom i kulturnom baštinom. Tokom leta Kosjerić je posebno živo mesto sa mnogo učenika koji se vraćaju kući da provedu odmor sa porodicom i prijateljima.

Više o samom kampu na linku: artcamp.ktowngroup.org.rs

Izbornik