Uvid u deo Jedinstevnog biračkog spiska za područje opštine Kosjerić

Kategorija: Aktuelnosti

Na osnovu člana 14. stav 1. i člana 15. i 21. Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Službeni glasnik RS“, br. 104/09 i 99/11) i tačke 9. i 10. Uputstva za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Službsni glasnik RS“, br. 15/12 i 88/18), Opštinska uprava opštine Kosjerić

IZLAŽE NA UVID DEO JEDINSTVENOG BIRAČKOG SPISKA ZA PODRUČJE OPŠTINE KOSJERIĆ

Deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju opštine Kosjerić, izložen je u sedištu Opštinske uprave Kosjerić, Kosjerić, ul. Olge Grbić broj 10, kancelarija broj 2.
Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da li su unisani podaci tačni.
Zahtevi za promene u delu Jedinstvenog biračkog spiska građani sa prebivalištem, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji opštine Kosjerić mogu podnsti Opštinskoj upravi u vremenu od 07.30-15.30 časova svakog radnog dana i u neradne dane najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska 10.04.2020. godine do 24.00 časa.
Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i podnošenje zahteva za promene u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.
Građani mogu od raspisivanja izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije do najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska 04.04.2020. godine podneti zahtev da se u birački spisak upiše podagak da će na predstojećim izborima glasati po mestu boravišta na teritoriji opštine Kosjerić (izabrano mesto glasanja). Izabrano mesto glasanja ne može biti na teritoriji jedinice lokalne samouprave na kojoj birač ima prebivalište, odnosno boravište za interno raseljena lica. Ovaj podatak ne može se menjati do okončanja izbornog postupka.
U postupku vršenja uvida u birački spisak lice ovlašćeno za ažuriranje biračkog spiska, lice za pružanje tehničke podrške opštinske uprave i ovlašćeno lice podnosioca izborne liste dužni su da postupaju u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti.
Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničpoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

U Kosjeriću, 5. marta 2020. godine

NAČELNIK OPŠTINSKE UPRAVE,
Slavica Petrović

Nazad
Dom zdravlja dobio grant Ministarstva zdravlja i Svetske banke
Napred
Informacije o CORVID-19
Izbornik