OBAVEŠTENjE O REALIZACIJI PROJEKTA UPRAVLjANjA ZELENIM OTPADOM

Kategorija: Aktuelnosti

OPŠTINA KOSJERIĆ

KJP ,, ELAN“ KOSJERIĆ

 

OBAVEŠTENjE O REALIZACIJI PROJEKTA UPRAVLjANjA ZELENIM OTPADOM

 

Ministarstvo za zaštitu životne sredine je obezbedilo podršku za realizaciju Projekta upravljanja zelenim otpadom, koji ima za cilj smanjenje komunalnog otpada koji se odlaže na Regionalne sanitarne deponije pod nazivom ,,Uvođenje tretmana zelenog otpada u 5 regiona“.

Program finansira Vlada Republike Srbije uz pomoć Evropske unije iz sredstava Instrumenata za pretpristupnu pomoć IPA 2022 i Tima za podršku, angažovan kroz Program razvoja infrastrukture životne sredine – faza 2 ( EISP 2) koji finansira Kraljevina Švedske i uz neophodno učešće Lokalne samouprave.

Opština Kosjerić, kao nosilac Projekta, i KJP ,,Elan“ , kao korisnik opreme i neposredni izvršilac poslova, odredili su lokaciju za tretman zelenog otpada na katastarskoj parceli br. 1295/1  KO Brajkovići. Opština Kosjerić i KJP ,,Elan“, nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju, do kraja 2023. godine moraju rešiti pitanje infrastrukture- pristupne saobraćajnice, vodosnabdevanja i rasvete, kako bi u narednoj godini projektovali i izgradili objekte neophodne za rad postrojenja i parkiranje mehanizacije predviđene realizacijom projekta.

Detaljnije informacije o Projektu i Akcionim planom realizacije, kao i predložene tipove opreme i mehanizacije možete videti na sajtu KJP ,,Elan“ u delu vesti- Projekti.

Pozivamo građane da se upoznaju sa predviđenim Projektom, posebno što prvu fazu Projekta predstavlja kućno kompostiranje zelenog otpada.

Očekujemo vašu saradnju i razumevanje kako bi realizacija ovog projekta protekla uspešnije od realizacije Projekta Odvajamo.

Nazad
POZIV FIZIČKIM LICIMA DA IZVRŠE KATEGORIZACIJU UGOSTITELjSKIH OBJEKATA U KOJIMA PRUŽAJU USLUGE SMEŠTAJA
Napred
Javni poziv za prijavu štete nastale usled poplava nastalih u junu 2023.g
Izbornik