Kampanje u bezbednosti saobraćaja

Kategorija: Aktuelnosti

Vozi odmoran!

Kampanja Agencije za bezbednost saobraćaja i JP „Putevi Srbije“ usmerena ka edukaciji vozača o važnosti odmora u toku duže vožnje.

Pazi na druge, misli na sebe!

Agencija za bezbednost saobraćaja prvi put pokreće kampanju namenjenu motoristima i realizuje aktivnosti usmerene ka povećanju odgovornog ponašanja u saobraćaju i smanjenju rizika od stradanja vozača dvotočkaša.

Kampanja pod nazivom „Pazi druge, misli na sebe“ obuhvata obraćanje motoristima putem elektonskih medija video spotom, bilborde, PR aktivnosti, komunikaciju putem društvenih mreža, ali i aktivnosti sa pripadnicima Uprave saobraćajne policije uz direktan kontakt sa motoristima, mopedistima i biciklistima kojima će deliti kacige i promotivni materijal.

Spot kampanje iz perspektive vozača prikazuje situacije u saobraćaju rizične za motoriste koji ne poštuju propise, ne koriste sigurnosnu opremu, voze neprilagođenom brzinom, ne poštuju saobraćajnu signalizaciju, i na kraju prikazuje epilog neodgovornog ponašanja u saobraćaju.

Na ovaj način promovisaće se bezbedno ponašanje u saobraćaju, podizati svest o značaju opreme i poštovanja saobraćajnih propisa. Analizom stanja saobraćajnih nezgoda za prethodnu godinu, pokazalo se da je smanjena upotreba zaštitne kacige u naselju kod putnika na mopedu, dok je za 4,5% povećana upotreba kod vozača, a kada je reč o vožnji na autoputu, upotreba kacige povećana je za 100%.

Nazad
Radovi na državnom putu I B reda br. 21 – klizište „Zlatna dolina“
Napred
Uvedena vanredna situacija u MZ Seča Reka
Izbornik