Dodatne mere na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja od 19.03.2020. godine

Kategorija: Aktuelnosti

U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja koju su na osnovu člana 200. stav 5. Ustava Republike Srbije („Službeni glasnik RS“, broj 98/2006) doneli Predsednik Republike Srbije, predsednik Narodne skupštine i predsednik Vlade Republike Srbije, Opštinski štab za vanredne situacije opštine Kosjerić na sednici održanoj 19.03.2020. godine, doneo je N A R E D B U koja treba da doprinese suzbijanju i gašenju epidemije CORVID-19 na teritorije opštine Kosjerić, i to:

  1. Svi ugostiteljski objekti (restorani, kafići, barovi i ostali ugostiteljski objekti) mogu raditi od 08,00 do 19,00 časova. Isto se odnosi i na objekte u kojima se priređuju zabavne igre i igre na sreću. U navedenim objektima tokom radnog vremena u zatvorenim prostorijama dozvoljeno je prisustvo najviše 50 (pedeset) licas tim da distanca između lica mora biti najmanje 2 (dva) metra, kao i da na površini od 4 (četiri) kvadratna metra ne može biti više od jednog lica. Isto se odnosi na prostore ispred ugostiteljskih objekata koji se koriste za tu namenu.
    Vlasnici objekata su u OBAVEZI da ispred objekta naznače ukupan broj lica koja mogu boraviti istovremeno unutar tog objekta.
  2. Ovom naredbom stavlja se van snage tačka 1. Naredbe od 16.03.2020. godine.

Apeluje se na građane opštine Kosjerić da poštuju mere donete na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja.

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE
Broj: 87-4/2020
Datum: 19.03.2020. godine
K o s j e r i ć

KOMANDANT ŠTABA,
Žarko Đokić

Mere na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja Vlade Republike Srbije možete pogledati na sajtu Vlade OVDE.

Nazad
Obaveštenje o prekidu neposrednog rada sa strankama u Opštinskoj upravi Kosjerić
Napred
Obaveštenje za građane STARIJE od 65 godina
Izbornik