37. „Чобански дани“

Категорија: Актуелности

Поштовани,

Желимо да Вас обавестимо да ћемо и ове године у Косјерићу одржати туристичко-културну манифестацију 37. „Чобански дани“.

„Чобански дани“ су наша најзначајнија, традиционална, званично призната и афирмисана манифестација. За „Чобанске дане“ су резервисани дани око Петровдана и Павловдана, а ове године су то 14, 15. и 16. јул.

Значај одржавања манифестације је у подстицању, неговању и промоцији изворног народног стваралаштва.

Већ више од три и по деценије ова манифестација окупља велики број учесника и посетилаца, чувајући од заборава народно благо. Некад су брдом одјекивали звуци свирала и двојница, а из многобројних грла ориле се народне песме из свих крајева. И данас, у нашем лепом Косјерићу, покушаћемо да по 37. пут дочарамо лепоту и духовно богатство нашег народа.

„Чобански дани“ су истовремено и прилика за успостављање партнерских, пријатељских, културних, привредних и туристичких веза међу градовима, селима, привредним субјектима, међу људима.

Позивамо Вас да нам се придружите као гости, учесници, партнери, спонзори или на неки други начин и тиме допринесете афирмацији правих вредности.
Уверени да ће „Чобански дани“, као и до сада, ангажовати вашу пажњу, срдачно Вас поздрављамо.

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР 37. „ЧОБАНСКИХ ДАНА“

Назад
Набављене противградне ракете
Напред
Велики летњи турнир у малом фудбалу „Косјерић 2017“
Изборник