37. „Čobanski dani“

Kategorija: Aktuelnosti

Poštovani,

Želimo da Vas obavestimo da ćemo i ove godine u Kosjeriću održati turističko-kulturnu manifestaciju 37. „Čobanski dani“.

„Čobanski dani“ su naša najznačajnija, tradicionalna, zvanično priznata i afirmisana manifestacija. Za „Čobanske dane“ su rezervisani dani oko Petrovdana i Pavlovdana, a ove godine su to 14, 15. i 16. jul.

Značaj održavanja manifestacije je u podsticanju, negovanju i promociji izvornog narodnog stvaralaštva.

Već više od tri i po decenije ova manifestacija okuplja veliki broj učesnika i posetilaca, čuvajući od zaborava narodno blago. Nekad su brdom odjekivali zvuci svirala i dvojnica, a iz mnogobrojnih grla orile se narodne pesme iz svih krajeva. I danas, u našem lepom Kosjeriću, pokušaćemo da po 37. put dočaramo lepotu i duhovno bogatstvo našeg naroda.

„Čobanski dani“ su istovremeno i prilika za uspostavljanje partnerskih, prijateljskih, kulturnih, privrednih i turističkih veza među gradovima, selima, privrednim subjektima, među ljudima.

Pozivamo Vas da nam se pridružite kao gosti, učesnici, partneri, sponzori ili na neki drugi način i time doprinesete afirmaciji pravih vrednosti.
Uvereni da će „Čobanski dani“, kao i do sada, angažovati vašu pažnju, srdačno Vas pozdravljamo.

ORGANIZACIONI ODBOR 37. „ČOBANSKIH DANA“

Nazad
Nabavljene protivgradne rakete
Napred
Veliki letnji turnir u malom fudbalu „Kosjerić 2017“
Izbornik