Среда, 12.08.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Počeo Božićni post

 
 
Opština Kosjerić
Komisija za informisanje Opštinskog veća
 
 Sreda, 28. novembar 2012. g. 

Kosjerić.  U sredu 28. novembra počeo je Božićni post. Božićni post je zimski post, i služi nam za osvećenje poslednjeg dela godine tajanstvenim obnovljenjem duhovnog sjedinjenja sa Bogom i pripremom za praznovanje Hristovog Rođenja. Lav Veliki piše: “Samo poštovanje uzdržanja je određeno u četiri vremenska perioda, kako bismo u toku godine spoznali da nam je neprestano neophodno očišćenje i da pri rasejanosti života uvijek treba da se trudimo da postom i milostinjom čistimo greh, koji se umnožava zbog telesnih slabosti i nečistote želja”.

Božićni post je ustanovljen radi toga da bismo se pre dana Hristovog Rođenja očistili pokajanjem, molitvom i postom, kako bismo čista srca, duše i tela mogli sa strahopoštovanjem da dočekamo Sina Božijeg Koji se javio svetu, i da bi Mu pored običnih darova i žrtvi, prineli naše čisto srce i želju da sledimo Njegovo učenje.

Svim svojim sugrađanima, pravoslavnim vernicima, želimo srećan početak ovog posta, da ga iskoriste za očišćenje duše i tela i da tako dostojno dočekamo najradosniji hrišćanski praznik Hristovog rođenja.

KOMISIJA ZA INFORMISANJE OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE KOSJERIĆ

 

 

exchange5 baner


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 4/2020
  (07.07.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo