Среда, 12.08.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Sumnjivi poslovi bivšeg predsednika opštine Kosjerić

 
 
Opština Kosjerić
Komisija za informisanje Opštinskog veća
 
Pripremili:
Komisija za informisanje
Opštinskog veća
Petak, 23. novembar 2012. g. 

Kosjerić.  Poštovani sugrađani,

u jučerašnjem broju dnevnog lista „Informer”, objavljen je zanimljiv tekst pod naslovom „Sumnjivi poslovi bivšeg predsednika opštine Kosjerić”. U tekstu piše da je Dragan Vujadinović potpisao ugovor sa kafe barom „Ceka” kojim opština Kosjerić daje u zakup pomenutoj firmi sportsko-rekreativni centar od skoro četiri hektara, koji čine dva stadiona, olimpijski bazen, restoran, tobogan, 35 ležaljki i 20 suncobrana, za godišnju kiriju od 300 evra. Pri ceni ulaznice od 200 dinara za odrasle i 100 dinara za decu jasno je da je godišnja kirija naplaćena do podneva a znamo koliko je kupača letos posećivalo bazen. Da apsurd bude veći, po tom ugovoru, Opština je u obavezi da plaća račune za električnu energiju koji su bili samo za tri letnja meseca 865.399. Takođe, zakupac je oslobođen plaćanja takse za gradsko građevinsko zemljište. Ugovor je sklopljen na period od pet godina a zakupninu može da plaća u četiri rate. Zaprepašćena svim ovim činjenicama novinarka pita bivšeg predsednika zašto je sklopio ovaj, za Opštinu očigledno štetan ugovor, a on odgovara: „Napravio sam sjajan poslovni potez.”

Tragom ovog teksta mi smo došli do veoma interesantnih saznanja:

- Tačno je da računi za utrošenu električnu energiju za mesece jun, jul i avgust iznose ukupno 865.399 ali i van sezone kupanja mesečni računi za struju iznose oko 900 evra tako da Opština godišnje samo za struju , po ovom ugovoru, plaća oko 16.000 evra.

- Taksa za gradsko građevinsko zemljište za izdate nekretnine iznosi 24.000 dinara mesečno što znači da po ovoj odredbi iz Ugovora , opštinski budžet godišnje gubi više od 2.000 evra.

- Sam proces Javnog poziva za zakup nije bio sproveden po Zakonu.

Takođe se pitamo:

- Koji je interes bio opštine Kosjerić da izda privatniku sportsko-rekreativni centar za 300 evra a da kroz račune za struju i taksu za gradsko građevinsko zemljište izgubi oko 18.000 evra ?

- Zašto je Opština izdavala taj prostor kada je u momentu sklapanja ugovora vlasnik te nekretni-ne bila „Titan cementara Kosjerić“ ? Zašto je Opština davala u zakup imovinu cementare ? Zašto se nije sačekalo do aprila ove godine kada je ovaj prostor prenet u vlasništvo Opštine ? Zar u oktobru počinje sezona kupanja pa ne može da se sačeka do aprila ?

-Zašto procedura javnog poziva nije bila sprovedena po Zakonu?

Poštovani građani Kosjerića, mi smo vam obećali da ćemo vas o svemu što budemo radili na vreme i detaljno informisati. Takođe ćemo vas obaveštavati o svemu što smatramo da prethodno opštinsko rukovodstvo nije činilo po zakonu i u interesu građana Kosjerića. Na zvaničnom sajtu opštine Kosjerić možete videti kopiju ovog ugovora a biće postavljena i na opštinskoj oglasnoj tabli. Vi ste se za proteklih tri i po godine naslušali bajki i lepih priča bivšeg predsednika, o tome kako će on usrećiti Kosjerić, ali činjenice govore drugačije. Ostavljamo vama da sami zaključite da li je reč o „odličnom poslovnom potezu” ili je u pitanju protivzakonito i nedomaćinsko poslovanje. Što se tiče opštinskog rukovodstva ovo i svako drugo nezakonito ponašanje ranijeg predsednika Opštine će biti adekvatno procesuiarano i preduzeće se odgovarajuće mere da se sanira i spreči šteta za opštinu i građane Kosjerića.

 

 

 

KOMISIJA ZA INFORMISANJE OPŠTINSKOG VEĆA OPŠTINE KOSJERIĆ

 

 

exchange5 baner


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 4/2020
  (07.07.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo