Среда, 12.08.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Počela nova školska godina

 
 
Opština Kosjerić
Obrazovanje
Pripremio:
Marko Jovanović
Ponedeljak, 03. septembar  2012. g. 

Kosjerić. Nova školska godina počela je danas širom Srbije, gde će u školske klupe sesti oko 900.000 učenika osnovnih i srednjih škola. I u Kosjeriću su počele sa radom osnovna i srednja Tehnička škola. Posetili smo srednju Tehničku školu i popričali sa direktorom Milutinom Bogdanovićem, koji nam je rekao: 

1. Koliko je ove godine upisano učenika?
- Ove godine u srednju školu je upisano 244 učenika u 9 odeljenja i to 64 učenika u I razred, 54 učenika u II razred, 70 učenika u III razred i 56 učenika u IV razred.

2. U odnosu na prošlu godinu, da li je ove godine upisano više ili manje učenika u I godinu?
- Ove godine je za 10 učenika više upisano u I razred. Na smer ekonomski tehničar upisana su 34 učenika, dok je elektro struku upisalo 30 učenika.

3. Pored ova dva smera, da li postoje planovi za otvaranje još nekog profila?

- Bili smo u pregovorima o otvaranju smera građevinski tehničar, ali taj plan nažalost nije realizovan. Šansa za novim smerovima svakako postoji, ali sama škola ne može da donosi odluku o tome. Potrebno je analizirati tržište, utvrditi koja su deficitarna zanimanja, pa tek onda razmatrati mogućnost za otvaranje novih smerova.

Krajem avgusta otvorena je nova sportska hala koja se nalazi u sklopu srednje škole. Na tu temu Zeljko Marić, profesor fizičkog vaspitanja rekao je: - Zadovoljni smo novom sportskom halom, urađena je po najsavremenijim standardima i očekivanja su u potpunosti ispunjena. Želja nam je da ima dovoljno termina za nesmetano odvijanje nastave, ali i da će biti termina za vannastavne aktivnosti (sportske sekcije i slično), istakao je Marić i očekuje da će se naći ili iznaći mogućnosti da se hala u potpunosti opremi, kako bi objekat u potpunosti bio funkcionalan.

U novoj hali su već počele pripreme. Naime, superligaš ŽOK „Železničar“ iz Lajkovca, na čelu sa trenerom Ivanom Radivojevićem, stigli su u subotu u Kosjerić gde će izvršiti pripreme za predstojeću Super ligu. Odbojkašice će na pripremi biti do 10. septembra.

Školska godina je na vreme počela uprkos najavljivanim štrajkovima prosvetnih radnika. Deci preostaje samo da uče, ali i da nađu vreme kako ne bi zaboravili da se igraju.

 

 

exchange5 baner


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 4/2020
  (07.07.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo