Среда, 08.07.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Dani seoskog turizma

Turistička organizacija

 

18. i 19. jun 2011. godine

Kosjerić (Skakvci). U kosjerićkom selu Skakavcima održani su tradicionalni Dani seoskog turizma. Bila je to prilika da domaćini iz Gornjeg Milanovca, Ljiga, Mionice, Valjeva i Kosjerića predstave turističku ponudu za predstojeće leto.

Naša inicijativa u projektu ,,Održivi turizam u funkciji ruralnog razvoja'' (u kome zajedno sa još četiri opštine predstavljamo region Centralna Srbija) opredelila je da glavni događaj na manifestaciji bude Izložba proizvoda i usluga ruralnog područja Centralne Srbije.

U autentičnom ambijentu Skakavačke kotline pokušali smo da prikažemo celokupno etno i eko bogatstvo ovog dela Srbije i da na taj način podstaknemo očuvanje tradicionalne proizvodnje i kulturne baštine i, konačno, da promovišemo razvoj seoskog turizma.

Pored predsednika opštine, predsednika MZ ,,Donja Ražana'' i direktorke TO Kosjerić, prisutnima se obratila i g.đa Slavka Nedeljković, predsednik Udruženja preduzetnika u seoskom turizmu Srbije i dugogodišnji turistički poslenik i entuzijasta, i ona nas je sa nostalgijom i najlepšim rečima podestila na dane kada se u Kosjeriću počinjalo sa primanjem gostiju u selima i ohrabrila da nastavimo sa ovakvim aktivnostima. 

Ova dva dana bili su praznici za oči, dušu...Pored bogatog kulturno-umetničkog programa, zanimljive su bile i seoske sportske igre, a Dečji kamp (od petka do ponedeljka), u organizaciji učitelja Mihajla Joksimovića, funkcionisao je besprekorno i ulepšao manifestaciju.

 

 

 

exchange5 baner


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 1/2020
  (03.01.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo