Понедељак, 01.06.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Počinje „Reciklomanija“

Opština Kosjerić
Aktuelnosti
                                                                         
 
 
 
Ponedeljak, 03. jun 2013. g.
Kosjerić. U okviru konkursa „Za moj Kosjerić“, koji je raspisala TITAN Cementara Kosjerić, u sredu, 5. juna 2013. godine, na svetski Dan zaštite životne sredine, u Kosjeriću počinje sprovođenje projekta „Reciklomanija“. Glavni akteri u projektu su deca iz OŠ „Mito Igumanović“ iz Kosjerića, dok će kao gosti učestvovati oko 100 dece koja su na rekreativnoj nastavi u Kosjeriću (smeštena u hotelu „Olimpik“).
 
Program projekta:
 
5. jun, 1.15h: Defile dece, od Osnovne škole ka glavnoj ulici
 
5 – 16 jun: Uz pomoć dece iz OŠ „Mito Igumanović“, demonstriraće se modeli ekološkog ponašanja i upravljanja otpadom. Deca će prikupljati plastičnu ambalažu i limenke iz koševa, postavljenih na glavnoj ulici, i lagerovati ih u „Reciklažno dvorište“ koje će biti na livadi, ispod Tržnog centra, do reke.
 
16. jun (nedelja): Organizuje se veliko takmičenje u izradi najbolje i najveće skulpture od reciklažnog materijala. Glavna nagrada je bicikl, a biće i drugih prigodnih nagrada.
 
Po završetku dečijih aktivnosti, prikupljeni otpad biće predat preduzeću koje se bavi otkupom otpadnog materijala, čiji će predstavnici biti gosti projekta. Tom prilikom, oni će prikazati kako se vrši selekcija već sakupljenog reciklažnog otpada i kako se isti priprema za transport, uz pomoć „mobilne prese“.
 
U cilju sprovođenja projekta, na glavnoj ulici postavljeni su koševi za PET ambalažu, odnosno plastiku i limenke. Deca će u periodu od 5-16. juna prikupljati reciklažni otpad i prenositi u reciklažno dvorište, postavljeno sa istom svrhom. Molimo građane da izađu u susret ovoj akciji, i da u koševe ubacuju samo plastične flaše i limenke, kako bi deci olakšali sprovođenje aktivnosti.
 
Projekat ima za cilj da utvrdi spremnost građana da se prilagođavaju novim ekološkim praksama, kao i da ojača svest građana usmerenu na zaštitu i očuvanje životne sredine.
 
Udruženje „Vesnik“ Kosjerić

 

 

exchange5 baner


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 1/2020
  (03.01.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo