Среда, 25.11.2020. Званична презентација Општине Косјерић

О туризму Косјерића

Туристичка организација општине Косјерић (скраћено ТООК) је јавна установа за унапређење и развој туризма. Оснивач ТООК је општина Косјерић. У овом облику организација постоји још од 1994. године и правни је наследник некадашњег Туристичког савеза, основаног 2. јула 1980. године. Пре пар година, сасвим случајно, дoлазимо и до нових сазнања у вези са традицијом развоја туризма у нашој општини односно до Статута из 1955, тачније: "Правила Туристичког друштва Среза црногорског Косјерић". Ова чињеница буди у нама понос али и обавезу и одговорност према привредној грани која би коначно, уз адекватну пажњу и третман, могла постати покретач развоја целе општине.

• Визија развоја туризма општине Косјерић:

До 2020. године Косјерић ће бити препознат као једна од водећих дестинација РС намењених гостима који желе да упознају српско село, културу и традицију, као и да упражњавају различите врсте активног одмора.
Туристичка понуда ће се фокусирати пре свега на развој сеоског туризма и у вези са њим бројних селективних облика туризма намењених излетницима, љубитељима културних тура итд, а што ће све
бити подржано повећањем броја и квалитета смештајних капацитетата и других садржаја туристичко-угоститељске понуде.
Динамичан развој туризма на дестинацији општине Косјерић ће бити резултат не само унапређења квалитета различитих туристичких производа, очуване околине и трајне бриге за културну баштину, већ и међусобног умрежавања туристичке понуде и повећања нивоа едукације свих учесника туристичког развоја.

  • Села Косјерића – села 21. века
  • Косјерић – најбоља викенд дестинација
  • Косјерић – здрава средина и за генерације које долазе
  • Косјерић – културна и спортска варош

• Мисија Туристичке организације општине Косјерић

Врхунском услугом, гостољубивошћу и разумевањем потреба наших гостију, континуирано ћемо подизати конкурентност туристичко – угоститељске понуде Косјерића на туристичком тржишту, повећавати степен задовољства боравком и активно подстицати поновни долазак.
Верујемо да нам разумевање и добро предвиђање потреба потенцијалних гостију, висок степен заштите простора и целокупне ресурсне основе, као и подстицање нових предузетничких подухвата на принципима одрживог развоја омогућава стварање заокруженог система вредности којим ћемо осигурати просперитет свим грађанима општине Косјерић.
Иновативност, сарадња и брзо прилагођавање тржишним трендовима – темељи су на којима градимо наш успех.

Актуелне инфомрације из области туризма можете погледати на сајту установе Туристичка организација општине Косјерић ОВДЕ

 

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 7/2020
  (14.10.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo