Недеља, 31.05.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Održana Memorijalna atletska trka „General Svetomir Đukić“

Opština Kosjerić
 
   Memorijalna atletska trka
                                                                                                       „General Svetomir Đukić“
                                                                         
  
Četvrtak, 17. maj 2012. g.
 
Kosjerić. Kosjerić je dokazao da je grad sporta. Povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja prvog Olimpijskog komiteta juče je, po deveti put za redom u Kosjeriću, gradu na Skrapežu, održana Memorijalna atletska trka u čast generala Svetomira Đukića, osnivača prvog Srpskog olimpijskog kluba 1912. godine, slavnog ratnika iz srpskih oslobodilačkih ratova, a kasnije i dugogodišnjeg člana Međunarodnog olimpijskog komiteta.
U čast slavnog zemljaka u Kosjeriću je sagrađena Olimpijska česma na kojoj je pored imena najpoznatijeg srpskog olimpijca upisano i ime Pjera de Kubertena osnivača modernog olimpijzma.
 General Đukić rođen je u obližnjem selu Ražana gde od pre deset godina počivaju njegovi posmrtni ostaci preneti iz nemačkog grada Duizburga. 
 
U pre podnevnim časovima, na grob generala Svetomira Đukića u Ražani, njegovom rodnom selu, položeni su venci. Pored Dušana Đukića, sina generala Đukića, vence na grob su položili i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije - Žarko Paspalj, Predsednik opštine Kosjerić - Dragan Vujadinović i potpredsednik Sportskog saveza Srbije - Dušan Dimitrijević. 
Pre početka trke svečano je podignuta zastava Olimpijskog komiteta Srbije. Zastavu su podigli potpredsednik OKS Žarko Paspalj i mladi košarkaš iz Kosjerića Petar Radovanović. 
 
U nastavku dana atletika je bila glavna tema u Kosjeriću, gde je održano 20 trka, od najmlađih atletičara do seniora.
 
U trci seniora na 4000 metara, po šesti put, slavio je Mirko Petrović – atletičar iz Atletskog kluba “Mladost” iz Užica. Drugoplasirani je Darko Živanović koji je došao iz Atletskog kluba “Radnički” iz Kragujevca, a treće mesto je pripalo Goranu Miličiću iz Leposavića. 
 

 

 

exchange5 baner


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 1/2020
  (03.01.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Veliki letnji turnir u malom fudbalu 2013

Ulični basket 2013 - Bilteni
34 57 8

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo