Понедељак, 06.07.2020. Званична презентација Општине Косјерић

U toku izgradnja stambenog objekta i nove sportske hale u Kosjeriću

Opština Kosjerić

Infrastruktura - Stambeni objekti

 

15. avgust 2011. godine

Kosjerić . Radovi na rekonstrukciji i izgradnji delimično izgrađenog stambenog objekta kod Crkve u Kosjeriću (čija je izgradnja započeta davne 1999. godine) prijavljeni su 8. avgusta 2011.godine. Projekat ima za cilj sprečavanje od daljeg propadanja stambene zgrade kao i obezbeđivanje stambenog prostora za mlade bračne parove, lica u stanju socijalne potrebe, deficitarne kadrove, radnike Ministarstva unutrašnjih poslova itd.

Vrednost radova u ovoj fazi izgradnje ( grubi građevinski radovi i postavljanje fasadne stolarije) je oko 29 miliona dinara a investitori su opština Kosjerić ( 50%) i Vlada RS preko programa podsticanju građevinske industrije u uslovima ekonomske krize (50%); Izvođač radova je GZR „Pavlović“ iz Kosjerića; Površina zgrade P= 2268,68 m2; Zgrada ima 35 stanova (garsonjere, jednosobni, dvosobni i trosobni stanovi). Opština će već u ovoj fazi izgradnje započeti pregovore sa potencijalnim

kupcima kojima će stambeni prostor biti ponuđen po povoljnim cenama.

Ugovoreni građevinski radovi na izgradnji nove sportske dvorane u Kosjeriću izvršeni su oko 65%. Sportska hala u Kosjeriću gradi se uz finansijsku podršku Vlade Republike Srbije kroz program podrške građevinskoj industriji u uslovima ekonomske krize (površina objekta 54h29m; površina pod objektom 1556m2; hala će imati 256 mesta za sedenje i 70 mesta za stajanje; spratnost objekta P+0;visina iznosi 12,81m; broj parking mesta je 56+4 ).

Objekat se gradi Srednje tehničke škole. Vrednost radova sa PDV-om je oko 81 milion dinara; izvođač radova „Jedinstvo“ iz Užica; rok za završetak radova - 150 kalendarskih dana ( rok neće biti ispoštovan zbog vremenskih uslova i zamene tla); očekuje se da krajem septembra 2011. godine radovi na izgradnji hale budu završeni; Ministarstvo omladine i sporta ustupilo Opštini projekat mini sportske dvorane ( vrednost oko 0,5 mil.dinara); Korisnici – srednja tehnička škola, sportski klubovi ( hala će imati prateće objekte); Poseban značaj ove investicije je u afirmaciji sportsko-rekreativnog turizma u Kosjeriću.

 

 

exchange5 baner


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 1/2020
  (03.01.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo