Недеља, 05.07.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Počeli radovi na toplifikaciji „Južnog kraka“

Opština Kosjerić
Toplifikacija
                                                                         
 
 
 
Četvrtak, 09. avgust 2012. g.
 
Kosjerić. Početkom jula ove godine potpisan je Ugovor o izvođenju radova na projektu toplifikacije Kosjerića – zona jug između JKP „Toplana“ kao naručioca posla i MPP „Jedinstvo“ kao izvođača radova. U vezi ovog projekta, danas je u sali broj 5 opštine sa početkom u 11 časova, održana konferencija za novinare u kojoj su, pored predstavnika medija, učestvovali:
1. Radivoje Smiljanić – direktor preduzeća MPP „Jedinstvo“
2. Radan Jelisavčić – inženjer u preduzeću MPP „Jedinstvo“ i saradnik na projektu
3. Milivoje Milivojević – nadzorni organ na projektu toplifikacije
4. Dragan Vujadinović – predsednik opštine Kosjerić
5. Borko Radosavljević – direktor JKP „Toplana“ i
6. Dušlko Đorđević – saradnik za imovinsko-pravne odnose
 
Konferenciju je otvorio predsednik opštine Dragan Vujadinović koji je sve prisutne upoznao sa projektom i istakao činjenicu da će ovaj projekat koštati oko 128 miliona dinara sa PDV-om. Projektom toplifikacije biće obuhvaćeni Dom zdravlja, Osnovna i Srednja škola, dve sportske dvorane i Zgrada kod Crkve, dok će se u II fazi izvršiti anketiranje za priključak individualnih korisnika ( postoji oko 150 priključaka za domaćinstva). 
 
- U Kosjeriću je ovo 3 veliki projekat koji radimo, posle vodovoda i Sportske dvorane, i drago nam je što ova mala opština ima toliko volje i snage da se „bori“ sa ovako velikim projektima i da unapređuje lokalnu zajednicu. Jedinstvo je naviklo da radi stručno, kvalitetno i na vreme, pa se nadam da će tako biti i sa ovim projektom – istakao je Smiljanić, i apelovao na građane da imaju strpljenja zbog radova koji predstoje.
 
Borko Radosavljević je istakao da su projektom toplifikacije obuhvaćeni svi objekti javne namene koji se nalaze na ovom potezu. Kasnije, postoji mogućnost priključenja i individualnih korisnika na ovaj projekat koji će ih koštati oko 2.500 eura, ali to je samo okvirna cena – ističe Radosavljević, i dodaje da je ovaj projekat za „Toplanu“ vrlo značajan jer će se povećati broj korisnika, unaprediti poslovanje, a samim tim povećati prihod preduzeća. Ako bude mogućnosti, uradiće se toplifikacija i u drugom delu grada, preko Skrapeža, jer projekat postoji ali bi se morala uraditi kompletna infrastruktura (nova Toplana, mreža, kotlarnica...). 
 
Duško Đorđević je zadovoljan što se tiče rešavanja imovinsko-pravnih odnosa na terenu, jer je ostao samo još jedan Sporazum koji će se danas realizovati. Nakon toga, u II fazi, sledi anketiranje individualnih korisnika na licu mesta i time će se dobiti precizna informacija o celokupnoj zainteresovanosti stanovništva za priključak na ovaj kapitalni projekat.
 
Kosjerić, nakon nove Sportske dvorane i Zgrade kod Crkve, uskoro se može pohvaliti i projektom toplifikacije. Ostaje nam da verujemo u Izvođača radova, da pratimo nastavak radova, i da se nadamo da ćemo već ove zime imati prve korisnike.

 

 

exchange5 baner


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 1/2020
  (03.01.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo