Четвртак, 04.06.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Opština Kosjerić pruža veliku podršku razvoju poljoprivrede u selu Radanovci

Opština Kosjerić

Subvencije Fonda za poljoprivredu

 

Petak 26. avgust 2011. godine

Kosjerić (Radanovci). Domaćinstvo Radmila Milovanovića iz Radanovaca već duži niz godina se bavi proizvodnjom rakije na tradicionalan način. Ovo domaćinstvo poseduje oko 2 hiljade stabala šljive i godišnje proizvede od 4 do 5 tona rakije prepečenice. U Radanovcima je veoma znacajno i seosko domaćinstvo Dragomira Jankovića.

Kroz subvencije Fonda za razvoj poljoprivrede vlasnik, Dragomir Janković, je za prolećnu sadnju 2010. godine nabavio 250 sadnica leske i 500 sadnica maline. Plan porodice Janković je da se u budućnosti bavi preradom i pakovanjem voća kao i pružanjem usluga u seoskom turizmu. Gazdinstvo raspolaže velikim površinama šuma i pašnjaka, kao i vodenicom potočarom gde se može samleti brašno od integralnih žitarica. Kroz subvencije Fonda za razvoj poljoprivrede voćni sadni materijal u Radanovcima nabavili su i - Matović Vladan, Savić Milena, Jakovljević Jovka, Vukosavljević Sloboda,Arsenijević Milan, Savić Milena, Nikolić Dragan, Jakovljević Jovka, Jovanović Jelena, Jank ović Olga, Čokorović Dragić, Pavlović Milorad, Tešović Radul, Lučić Milenko, Lazović Rade, Munjić Vidan i Raković Milijan

čiji zasad od 150 stabala stenleja ćemo posebno izdvojiti kao veoma napredan.

 

♦♦♦ 

Poljoprivredno gazdinstvo „Ribnjak kraj vodenice“ nalazi se u širem reonu sela Radanovci, na levoj obali reke Skrapež. Ovo gazdinstvo uspešno se bavi proizvodnjom i plasmanom konzumne pastrmke već 3 godine. Porodica Stojanić kalifornijsku pastrmku uzgaja u sopstvenom polusistemskom ribnjaku. Projektovani kapacitet ribnjaka je 14 hiljada kg ribe u jednom turnusu. U narednom periodu planira se i proširenje kapaciteta za još 14 hiljada kg ribe kao i izgradnja ugostiteljskog objekta, odnosno restorana kapaciteta 30-40 gostiju kao i nekoliko vajata. Na samom ribnjaku nalaze se temelji stare vodenice.

 

Danijela Ilić, Dragan Jovanović i Danka Milosavljević

 

 

exchange5 baner


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 1/2020
  (03.01.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo