Четвртак, 05.08.2021. Званична презентација Општине Косјерић

Poljoprivredna stručna pomoć i na terenu

Opština Kosjerić
Poljoprivreda
                                                                         
 
 
 
Utorak, 22. januar 2013. g.
 
Kosjerić. Dana 21. januara 2013. godine održan je zbor građana u mesnoj zajednici Makovište – zaseok Delići, na kojem su predstavnici lokalne samouprave, profesor dr Nikola Bajić – zastupnik firme Zelene laboratorije iz Londona i Kosta Mihailović – tehnolog i najveći priznati stručnjak za žestoka pića u bivšoj Jugoslaviji, upoznali meštane ovog zaseoka sa novostima iz oblasti poljoprivrede. Prisutne je pozdravio Radisav Đokić ispred Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu, a takođe bilo je reči i o infrastrukturnim pitanjima na koje je odgovarao Milojko Lečić – saradnik u Službi za urbanizam i infrastrukturu. Dragan Jovanović - šef Kancelarije za lokalno-ekonomski razvoj informisao je prisutne o aktivnostima Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Kosjerić i o podsticajnim sredstvima ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za 2013. godinu.
 
Tehnolog Kosta Mihailović je prisutne upoznao sa procesom proizvodnje dobijanja žestokih rakija visokog kvaliteta koja imaju dobar plasman na inostranom tržištu, kao i o značaju organske proizvodnje i traženosti proizvoda koji su dobijeni ovim procesom proizvodnje.
 
O značaju aronije, nove voćne vrste, govorio je prof. dr Nikola Bajić, kao i o proizvodnji leske inokuliranom (zasejanom) sa gljivicom tartufa. Ovo je veoma interesantna proizvodnja koju zastupa firma „Green laboratories“ iz Londona, gde bi poljoprivrednici koji bi se odlučili za ovaj vid proizvodnje mogli da ostvare dobru zaradu, a plasman na tržištu je obezbeđen, s obzirom na činjenicu da je cena jednog kilograma tartufa od 1000 do 5000 eura.
 
U planu je nastavak održavanja obuka i stručnih predavanja po mesnim zajednicama Godljevo, Godečevo, Varda i drugim mesnim zajednicama na teritoriji opštine Kosjerić, a o terminima održavanja sastanaka javnost i meštani će biti blagovremeno obavešteni. Poljoprivredna služba poziva sve poljoprivredne proizvođače da se obrate za stručnu pomoć iz oblasti poljoprivrede, kao i za sva druga pitanja na broj telefona: 031/783-582, ili putem mejl adrese: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

e upravaИсказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 13/2021
  (19.07.2021. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
izbori 2021
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo