Четвртак, 29.10.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Održan 5. Festival nauke u OŠ „Mito Igumanović“

 
 
Opština Kosjerić
Obrazovanje

Pripremio:
Marko Jovanović
Ponedeljak, 18. mart  2013. g.

Kosjerić. Vikend u Kosjeriću je protekao u znaku nauke. U OŠ „Mito Igumanović“ organizovan je po peti put Festival nauke, gde su učenici pokazali svoja umeća i veštine. Na štandovima su se učenici predstavili iz likovnog, fizike, hemije, zaštite životne sredine, urađena je postavka sa fotografijama iz istorije i geografije, a ove godine je po prvi put Festival imao i štand veronauke. – Potrudili smo se da ove godine kroz obrazovno zabavni program uvidite svu neodoljivost nauke. Prethodne 4 godine su neoboriv dokaz da će na našem Festivalu nauka biti jedna lepa igra i zabavan program. Festival nauke je u našoj školi prerastao u tradiciju – istakla je Gordana Nikolić, direktorka škole. Ona se još zahvalila sponzorima, učenicima i nastavnicima koji su se potrudili da festival bude bogat mnogobrojnim postavkama i da preraste u tradicionalnu manifestaciju.

Predsednik opštine Milijan Stojanić ispred lokalne samouprave čestitao je na organizaciji naučnog skupa i na tehnološkim inovacijama. On je istakao da je čovek koji ima dugu istoriju u sferi pronalazaštva, nauke o hrani, i da u Zavodu za intelektualnu svojinu ima 246 patenata koji su registrovani i prihvaćeni. – Nastupao sam na brojnim svetskim i evropskim sajmovima nauke, i čitav moj radni vek sakupio je negde oko 20-tak Teslinih i Pupinovih medalja. Ipak, najveće priznanje je svakako Arhimedova medalja za nauku – priča Stojanić koji je deci poželeo da iz Kosjerića izraste bar nekoliko naučnika kojima će se ovaj grad u budućnosti ponositi.

Sponzor manifestacije je „Titan Cementara Kosjerić“ koja je imala svoj štand na Festivalu gde je, kroz eksperimente, prikazala pojedine laboratorijske procese bitne za proizvodnju cementa. Pored nje, svoj štand je imalo i preduzeće „Kepo“. Posećenost na festivalu je bila izuzetno velika, a posetioci su odlazili puni utisaka sa onim što im je prezentovano i eksperimentisano. Ipak, naučnici kažu da se najefikasnije uči u viđanju.

 

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 7/2020
  (14.10.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo