Петак, 04.12.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Obeležen Savindan, školska slava

 
 
Opština Kosjerić
Obrazovanje

Pripremio:
Marko Jovanović
Nedelja, 27. januar  2013. g.

Kosjerić. Sveti Sava je ustanovljen kao školska slava na predlog Atanasija Nikolića, rektora Liceja u Kragujevcu 02. januara 1840. godine odlukom Sovjeta Knjaževstva Srpskog i iste godine proslavljan u Kragujevcu i Beogradu. Školsku slavu – Savindan, pored mnogih škola širom Srbije, obeležile su i  škole na teritoriji Kosjerića, sečenjem slavskog kolača i đačkim priredbama.

Osnovna škola „Mito Igumanović“ je tradicionalno u sportskoj hali obeležila i organizovala proslavu Savindana, uz bogat kulturno-umetnički program i veliki broj prisutnih učenika, nastavnika, građana i zvanica. Na samom početku sve prisutne pozdravio je predsednik opštine gdin Milijan Stojanić koji je čestitao školsku slavu svim učenicima, roditeljima i nastavnicima, poželeo da učenici dobro uče, da u Kosjeriću ima dosta doktora nauka na koje treba da se ugledaju i da, pre svega, postanu dobri ljudi. Nakon obraćanja predsednika, usledio je bogat kulturno-umetnički program gde se mogla videti kvalitetna igra, čuti priča i recitacija posvećena ovom velikom svetitelju. U hali su, i ove godine, dodeljene nagrade za najbolje sportiste i najbolji sportski klub. U kategoriji pionira (do 14 godina) za najboljeg sportistu u 2012. godini izabran je Ognjen Petronijević iz Karate kluba “Crnokosa” Kosjerić. U kategoriji juniora (do 18 godina) za najboljeg sportistu izabran je Petar Radovanović iz Košarkaškog kluba “Crnokosa” Kosjerić. U kategoriji sportskih klubova, za najbolji klub izabran je ženski Odbojkaški klub “Crnokosa-Artos” Kosjerić. Titula sportiste godine za 2012. pripala je Ognjenu Mariću iz Karate kluba “Crnokosa” Kosjerić (seniori).

Pored proslave u OŠ „Mito Igumanović“ u Kosjeriću, proslava Savindana obeležena je i u izdvojenim odeljenjima Osnovne škole i to u: Tubićima, Brajkovićima, Mušićima, Drenovcima, Ražani, Radanovcima, Sečoj Reci, Skakavcima, kao i u Tehničkoj školi u Kosjeriću. Proslava u Osnovnoj školi “Jordan Đukanović” na Vardi, obeležena je u petak 25. januara 2013. godine.

 

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 9/2020
  (30.11.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo