Четвртак, 05.08.2021. Званична презентација Општине Косјерић

Obeležen Vidovdan u školama

Opština Kosjerić
Obrazovanje
                                                                         
 
 
 
Četvrtak, 28. jun 2012. g.
 
Kosjerić. U srednjoj Tehničkoj školi svečanost povodom obeležavanja Vidovdana počela je u 10 časova u holu škole. Na početku, direktor škole Milutin Bogdanović je pozdravio predstavnike lokalne samouprave, predstavnike „Titan Cementare Kosjerić“, profesore i đake. – Završena je još jedna školska godina u kojoj su postignuti značajni rezultati. Nadam se da ćemo i dalje nastaviti da radimo sa istim ciljem – da znanje koje steknu srednjoškolci bude dobra osnova za upis na fakultete – istakao je Bogdanović. 
 
Za đaka generacije izabran je Milomir Radojević, koji je od SO-e dobio novčanu nagradu, od „Titan Cementare Kosjerić“ lap top, a od škole dosta zahvalnica i komplete knjiga. – Očekivao sam da ću biti đak generacije, i ova „titula“ mi je samo podstrek da nastavim i dalje da učim i usavršavam svoje znanje. Planiram da upišem matematički fakultet u Beogradu – istakao je Radojević, i dodao da je juče saznao da je položio prijemni, tako da mu se želja i ostvarila.
 
Svečanost povodom obeležavanja Vidovdana u Osnovnoj školi „Mito Igumanović“ započeta je uz pesmu i orkestar škole. U ime škole obratila se direktorka Gordana Nikolić, koja je pozdravila sveštenstvo, predstavnike lokalne samouprave, direktora „Titan Cementare Kosjerić“, nastavnike i đake. – Od skoro 700 učenika naše škole (od 2. do 8. razreda), više od polovine ima odličan uspeh, a njih 15 su nosioci Vukove diplome. Mnogi od njih su učestvovali na regionalnim i republičkim takmičenjima gde su osvajali značajne nagrade – istakla je Nikolićeva, i dodala da će i dalje nastaviti da vredno rade sa decom, jer do sada rezultati nikada nisu izostali. – Moram da naglasim činjenicu da se i dalje nalazimo u samom vrhu škola u Zlatiborskom okrugu na osnovu rezultata koje postižemo – dodala je direktorka.
Ove godine đak generacije je Đurđina Pavlović koja je postigla izvanredne rezultate, „pokupila“ mnogobrojna I i II mesta na takmičenjima. Od nagrada Đurđina je od SO-e dobila značajnu novčanu nagradu, od „Titan Cementare Kosjerić“ lap top i sat, od škole pakete knjiga, zahvalnica i diploma. – Potajno sam se nadala da ću biti đak generacije, ali je imalo zaista dosta vukovaca i sama „trka“ za tu titulu je bila velika. Sreća je bila na mojoj strani, a i Školsko veće koje je donelo takvu odluku - istakla je Đurđina. Planiram da upišem gimnaziju u Požegi, matematički smer, pošto mi prirodne nauke idu od ruke. Zadovoljna sam i srećna postignutim uspehom, a nadam se da i ubuduće isti neće izostati - dodala je najbolja učenica generacije.

e upravaИсказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 13/2021
  (19.07.2021. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
izbori 2021
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo