Недеља, 05.07.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Umetnost vlada. Artokratija-međunarodni umetnički kamp u Kosjeriću počinje

 
Artokratija - 12. Međunarodni umetnički kamp
Art kamp

Pripremili:
K-town
Subota, 3. avgust 2013. g. 

Kosjerić. U subotu 3. avgusta otvara se Međunarodni umetnički kamp u Kosjeriću koji se ovog leta održava po dvanaesti put. Ovogodišnja tema Artokratija simbolično predstavlja činjenicu da umetnost preovladava sve društvene i političke promene i da Artkamp opstaje već dugih 12 godina. U toku dve nedelje od 3. avgusta do 16. avgusta ovaj umetnički kamp će učesnicima, građanima Kosjerića, ali i ostalim posetiocima prikazati različite umetničke predstave, koncerte, intervencije i “zavladati” javnim prostorima u Kosjeriću.

Ovoga leta građani Kosjerića će ugostiti preko trideset učesnika koji dolaze iz Rusije, Švedske, Italije, Španije, Finske, Holandije, Češke, Poljske, Italije, Mađarske, Kanade, Velike Britanije, Francuske, Belgije, Ukrajine i Srbije. Do je sada Kosjerić, u proteklih 11 godina posetilo oko 350 mladih umetnika iz preko 40 zemalja sveta.

Učesnici će biti raspoređeni u pet radionica: teatar, radionica instalacija, radionica murala i grafita, muzička radionica i dečja radionica u kojoj će učestvovati deca iz Kosjerića. Strani učesnici zajedno sa mladima iz Srbije, kroz kreativni rad razmenjuju iskustva, stvaraju i prikazuju umetničke projekte, nastojeći da ostvare što veću dobrobit za zajednicu kroz interakciju sa građanima. Građani Kosjerića će imati priliku da vide rezultate njihovog dvonedeljnog stvaranja na završnom programu 14. avgusta u Kosjeriću, dok će Beograđani imati tu priliku 16. avgusta.

Međunarodni umetnički kamp realizuje K-town group, udruženje građana iz Kosjerića u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije uz podršku Višegrad Fonda, Skupštine opštine Kosjerić, Kancelarije za mlade opštine Kosjerić, Narodne biblioteke “Sreten Marić” iz Kosjerića, Turističke organizacije opštine Kosjerić i Orion telekoma.

Za sve informacije za vreme kampa posetite blog: http://press.ktowngroup.org.rs/ ili kontaktirajte Nataliju Simović: 064/2256225 i Predraga Dikovića: 064/9253368.

Ukoliko ste u mogućnosti da posetite kamp u Kosjeriću, biće nam zadovoljstvo da vas ugostimo. Nadamo se da ćete propratiti naše završne programe u Kosjeriću i Beogradu 14. odnosno 16. avgusta.

 

 

 

exchange5 baner


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 1/2020
  (03.01.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------