Понедељак, 21.09.2020. Званична презентација Општине Косјерић

29. Čobanski dani - Vredne ruke (Izložba ručnih radova)

Petak 10. jul, Galerija hola Narodne biblioteke

   Turističko-kulturna manifestacija Čobanski dani počinje u petak 10. jula u 18 sati pozdravom organizatora i pozivom da se proprate svi ponuđeni programi. Prvi program ovogodišnjih Čobanskih dana je otvaranje Izložbe Vredne ruke u galeriji hola Narodne biblioteke.
   Posetioci će u toku sva tri dana Manifestacije moći da pogledaju kakvim bogatstvom ručnog rada raspolažu naše sugrađanke. Iz starih škrinja izvađene su i prikazane nevestinska sprema: košulja,čaršafi, prekrivači, ćilimi i serdžade. Zatim stolnjaci, prekrivači, pleteni i heklani ručni rad.Pažnju posetilaca privućiće i naročito vezeni i necani radovi na lanenom platnu . Za ovu priliku izložena je i Zbirka etno predmeta iz domaćinstva koja se čuva u depou Narodne biblioteke i jedinstvena je prilika da se vidi.
   Likovni saradnik Marija Starčević i ove godine s mnogo ukusa i pažnje uklopila je i retrospektivnu izložbu fotografija sa Čobanskih dana od 1980. sve do 2008. na kojima možete saznati koliko se narod interesovao za Čobanske dane, u kojim igrama su učestvovali, kako su bili raspoloženi, kako su bili obučeni ...ali i ko je sve učestvovao u organizaciji manifestacije i tako doprineo da traje, evo već 29. godina.

 

 

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 6/2020
  (10.09.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------