Четвртак, 23.01.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Javna debata na temu energetske efikasnosti u zgradarstvu održana u Užicu

 
Opština Kosjerić
Energetska efikasnost

Pripremila:
Danijela Radovanović

Petak, 1. novembar 2013. g.

Užice (Kosjerić).  Zajednička javna debata Opštine Kosjerić i Grada Užica, na temu energetske efikasnosti u zgradarstvu, održana je 1. 11. 2013. godine u Užicu.
 
Na debati su lokalne samouprave predstavile projekte koji se odnose na oblast energetske efikasnosti i uštede energije a sa kojima planiraju da konkurišu za sredstva koja će pod povoljnijim uslovima dobijati za realizaciju istih. Takođe, predstavljene su i regionalne i lokalne firme registrovane za proizvodnju termoizolacionih materijala, fasadnih elemenata, proizvodnju prozora i vrata, kao i firme za izvođenje radova koji su predviđeni planiranim merama sanacije u Elaboratima EE. Učesnicima javne debate su predstavljeni i kreditni programi za pravna i fizička lica koji su namenjeni ostvarivanju uštede energije.
 
Da podsetimo – Ministarsvo gradjevinarstva i urbanizma, sa još 30 gradova i opština u Srbiji, učestvuje u kampanji »Otkriti energiju« koju podržava Nemačka organizacija za medjunarodnu saradnju (GIZ). Cilj kampanje je informisanje i podizanje svesti gradjana o energetskoj efikasnosti, kao i o potrošnji energije u različitim tipovima zgrada i potencijalnim investicionim i neinvesticionim merama za poboljšanje energetske efikasnosti.
 
U okviru ove kampanje je uradjeno po pet energetskih elaborata i pasoša za po pet različitih objekata u svakoj od lokalnih samouprava učesnika na ovom projektu, a na osnovu njih uradjeno je 5+3 plakata na kojima su prikazani foto snimci i termovizijski snimci analiziranih objekata.

 

 

exchange5 baner


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 31/2019
  (31.12.2019. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo