Субота, 26.09.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Nagrada Borislavu Radoviću na „Danima Sretena Marića”

Narodna biblioteka „Sreten Marić”


 

27. - 28. maj 2011. godina

Kosjerić. Ove, 2011. godine četvrti put svečano je dodeljena Nagrada " Sreten Marić ". Posle Borislava Radovića (2005.), Slavka Gordića (2007.), Jovice Aćina (2009.) Nagradu je dobio Kolja Mićević za knjigu "Osam vlašića francuskog simbolizma" u izdanju JP "Službeni glasnik" objavljenu 2009. godine. Nagrada je dodeljena 27. maja. u Narodnoj biblioteci " Sreten Marić " Kosjerić.

Svečanost je otvorio Dragan Vujadinović, predsednik Opštine Kosjerić. Radovan Popović, predsednik žirija uručio je Nagradu Kolji Mićeviću, dok je Časlav Đorđević pročitao obrazloženje žirija. Skupu se obratila Dragica Mijović u ime Biblioteke Matice srpske u kojoj se nalazi legat Sretena Marića. U okviru Dana Sretena Marića, predstavljen je i novi broj Književno-filozofskog godišnjaka " Raskršća ". Skupu se obratio direktor JP " Službeni glasnik " i glavni urednik "Raskršća".

U okviru razgovora kritičara o Sretenu Mariću govorili su : Jelena Novaković, Vladimiri Gvozden i Mirjana D. Stefanović.

Na kraju skupa Slobodan Gavrilović podsetio je da treba formirati Fond " Sreten Marić " za stipendiranje učenika i studenata.

Nagradu " Sreten Marić " ustanovili su Biblioteka Matice srpske, Skupština opštine Kosjerić i JP " Službeni glasnik " u spomen na istaknutog esejistu i prevodioca Sretena Marića. Dodeljuje se svake druge godine za najbolji esej iz književnosti, umetnosti i filozofije.

 

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 6/2020
  (10.09.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo