Недеља, 13.06.2021. Званична презентација Општине Косјерић

"Licidersko srce" i u našem gradu

Opština Kosjerić
Dečiji festival folklora
                                                                         
 
  
Četvrtak, 16. avgust 2012. g.
 
Kosjerić.  Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce“, četvrti po redu, održaće se od 20. do 25. avgusta 2012. godine u Užicu. Osnovni cilj festivala je doprinos u uspostavljanju, razvoju i jačanju prijateljskih odnosa među zemljama, promocija kulturne saradnje dečije zajednice i podsticaj na očuvanje i negovanje tradicije i kulturnog nasleđa.
 
Na ovogodišnjem festivalu planirano je učešće 21 folklornog ansambla, od čega je 12 ansambala iz Srbije i 9 ansambala iz inostranstva. Učešće na festivalu potvrdili su ansambli iz Španije, Mađarske, Turske, Grčke, Poljske, Belorusije, Kanade i Republike Srpske. Promoter ovogodišnjeg festivala je popularni glumac Milorad Mandić – Manda.
 
Program festivala će se pored Užica, Nove Varoši, Zlatibora i Mokre Gore, ove godine održati i u Kosjeriću, Bajinoj Bašti i Višegradu (Andrić-gradu). U Kosjeriću će „Licidersko srce“ gostovati 22. avgusta, a program i satnica festivala će biti naknadno objavljena.
 
Pokrovitelj festivala je Grad Užice, opštine Bajina Bašta, Kosjerić, Nova Varoš i Višegrad, kao i TO Zlatibor. Festival su podržali Ministarstvo kulture, Ministarstvo prosvete RS i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja (sektor za turizam).
 
Generalni sponzor festivala je Naftna industrija Srbije – Gasprom Njeft.
 
Dečiji festival u širem društvenom smislu privlači široki spektar publike i jedan je od najboljih i najlepših načina promocije Srbije. 

e upravaИсказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 9/2021
  (05.04.2021. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
izbori 2021
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo