Уторак, 20.10.2020. Званична презентација Општине Косјерић

" Bolji smo zajedno"

Opština Kosjerić
 
Centar za socijalni rad
                                                                         
 
 
 Sreda, 19. jun 2013. g.
Kosjerić. Priredba pod nazivom „Bolji smo zajedno“ organizovana je u čast dvogodišnjeg rada Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju. Učesnici priredbe bila su deca iz Dnevnog boravka, hor OŠ „Mito Igumanović“, dečja pevačka grupa KUD-a „Maksim Marković“, mladi recitatori i gosti iz Dnevnog boravka iz Požege. O samoj realizaciji projekta pod nazivom „Hajde da rastemo zajedno“ i uspešnom dvogodišnjem radu sa decom sa smetnjama u razvoju, izazovima pred kojima su se našli organizatori ovog projekta, podršci koja je projektu data kao i o drugim zanimljivostima koje su pratile rad Dnevnog boravka govorila je Nataša Radović, direktor Centra za socijalni rad i koordinator projekta.
 
- Od početka projekta, jula 2011. godine, urađen je proces mapiranja kojim je za desetoro dece i mladih predviđen Dnevni boravak. Projekat razvoj usluga u zajednici za decu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice sprovodi delegacija iz EU u Republici Srbiji, a u našoj opštini kroz program socijalna inkluzija. Na konkursu sa još 4 opštine i gradom Užicom učestvovala je i naša opština. Zajednički projekta „Hajde da rastemo zajedno“ jedan je od 10 projekata koji se realizuje u 41 opštini, sa istim ciljem – uključivanje dece sa smetanjama u razvoj u svakodnevni život zajednice i pružanje podrške njihovim porodicama. Ukupna vrednost projekta je oko 3 miliona dinara – istakla je Nataša Radović, koordinator projekta koja je dodala da je opština Kosjerić iskoristila šansu za otvaranje Dnevnog boravka i da rad boravka otežava prostor u kome se nalazi, ali se nada da će se i taj problem uskoro rešiti. 
 
U gradskom parku, pored priredbe koja je bila upriličena za posetioce, deca iz Dnevnog boravka imala su štandove na kojima su prodavali svoja „umetnička dela“ i kroz njih pokazala veliku kreativnost i nadarenost koju poseduju. Osmeh i zadovoljstvo na licima dece na kratko je zaboravio sve probleme koji ih „tište“, a vriska i graja je dovoljan pokazatelj da je priredba uspela i da je deci potrebno malo da budu srećna. 

 

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 7/2020
  (14.10.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo