Субота, 16.01.2021. Званична презентација Општине Косјерић

GIZ уручио електричне бицикле Косјерићу

Четвртак, 17. децембар 2020. 

amblem kosjeric


Немачка развојна сарадња (GIZ) обезбедила је електричне бицикле за општину Косјерић. Бицикли долазе као подршка запосленима у области социјалне заштите у време поновног повећања броја заражених од вируса COVID-19. Намењени су неговатељицама које пружају помоћ у кући за старија лица, децу и особе са сметњама у развоју, а чија је подршка посебно значајна због ограниченог кретања и здравствених ризика којима су они изложени. 
Донацију уручује пројекат немачко-српске развојне сарадње "Услуге социјалне заштите за осетљиве групе" и обухвата 2 електрична бицикла, заједно са кацигама и сигурносним ланцима. Електрични бицикли раде на батерију и могу се возити са и без електро погона, а бицикли за Косјерић прилагођени су вожњи у брдовитим пределима. 
"Помоћ у кући за страрија лица је једна од најчешће коришћених услуга социјалне заштите. Веома нам је драго да ћемо донацијом електричних бицикала подржати запослене у социјалној заштити и тиме олакшати долазак до корисника, а имати и позитиван ефекат на заштиту животне средине. Чињеница да су бицикли произведени у Србији је додатни бонус јер тиме подржавамо и развој домаће зелене економије”, рекао је Маркус Мајер, вођа пројекта. 
Подршка општини Косјерић део је веће мере подршке GIZ-a која обухвата 16 градова и општина. До краја 2020. године биће уручено 58 електричних бицикала - 26 прилагођених брдским пределима и 32 намењена равничарком терену. 

 

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 11/2020
  (28.12.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo