Четвртак, 24.09.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Трибина „Насиље над старијим женама, препознавање, превенција и значај реаговања“

Удружења „Снага пријатељства“ – Amity из Београда и „Златиборски круг“ из Чајетине вас позивају на трибину која ће се одржати у петак, 13. октобра 2017. године, са почетком у 13 часова у Библиотеци „Сретен Марић“, Олге Грбић 5, Косјерић, мала сала на првом спрату.

Трибина се реализује у склопу пројекта и кампање „Зауставимо насиље и дискриминацију над старијим женама“, који уз подршку Владине Канцеларије за људска и мањинска права спроводи удружење Amity, у партнерству са удружењима „Лужичке рукотворине - ЖЕЦ“ из Бабушнице и „Златиборски круг“ из Чајетине.

Циљ трибине је повећање сензибилисаности опште јавности за специфичност проблема насиља над старијим женама, њиховог живота са израженим здравственим проблемима и у изолацији, као и за значај реаговања свих у случају насиља према старијим женама.

Старије жене су три пута чешће жртве породичног насиља у односу на старије мушкарце. Према истраживањима Светске здравствене организације, 28% старијих жена је искусило неки облик насиља током претходне године. Насиље над старијим женама често остаје непрепознато, јер их статистика углавном не обухвата. Статистика прати убиства жена, али не и старијих жена. Тек из новинских чланака, сазнајемо да је свака трећа убијена жена старија од 60 година.

Уводничарке на Трибини ће бити:

  • Зорица Милосављевић, председница Удружења „Златиборски круг“
  • мр Надежда Сатарић, председница Удружења Amity

Очекујемо и обраћање представника Канцеларије за људска и мањинска права.

За све додатне информације: Јелена Константиновић, тел/фаx: 011/66-71-523, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., www.amity-yu.org 

 

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 6/2020
  (10.09.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo